ПГ ПО СЕЛСКО СТОПАНСТВО ГЕО МИЛЕВ - МЪГЛИЖ

ПГ ПО СЕЛСКО СТОПАНСТВО ГЕО МИЛЕВ - МЪГЛИЖ

ул. Гео Милев 70
Мъглиж,
България
25.5451239
42.6086081
UserLikes
Име: ПГ ПО СЕЛСКО СТОПАНСТВО ГЕО МИЛЕВ - МЪГЛИЖ
Адрес: Мъглиж, ул. Гео Милев 70
Телефони: text to imagetext to imagetext to image
Факс: text to image
Уеб сайт: http://www.pgssmg.com
E-mail: text to image
Отрасъл: Училища - професионални
Дейност:

Професионална гимназия

Ключови думи: професионална гимназия, селско стопанство, гео милев, техникум, механизация

Услуги

ПГ ПО СЕЛСКО СТОПАНСТВО ГЕО МИЛЕВ - МЪГЛИЖ

  • МЕХАНИЗАЦИЯ НА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО

    професия: ТЕХНИК НА СЕЛСКОСТОПАНСКА ТЕХНИКА
    Учениците от тази традиционна специалност получават добра професионална подготовка по устройството на трактори, автомобили и земеделска техника, тяхната експлоатация и ремонт.
    Учениците от тази специалност придобиват правоспособност за водачи, категории: “В”, „Ткт”, „Твк” „Твк-З”.
    Учениците могат да придобият правоспособност за водачи, категория “С”.
  • АГРОЕКОЛОГИЯ

    професия: АГРОЕКОЛОГ
    Учениците от тази нова и перспективна специалност получават добри познания за състава, предназначението и опазването на почвите, водите и въздуха; за спецификата на екологичното селско стопанство; за технологията на биологичното земеделие и органичните ферми; за приложимостта на Европейски агроекологични програми.Развиват практически умения за използване на системи за управление на околната среда; за производство на здравословни, висококачествени и екологично чисти продукти.
  • ГОРСКО СТОПАНСТВО И ДЪРВОДОБИВ

    професия: ТЕХНИК-ЛЕСОВЪД
    Обучението по тази атрактивна специалност обхваща най-съществените проблеми, свързани с лесокултурните мероприятия в горите: възобновителни процеси, сечи, залесявания, ползване, стопанисване, защита и охрана.
    Възпитаниците на училището могат да се реализират в държавните лесничейства, в лесозащитните и семеконтролни станции, в проектантски организации, във фирми за търговия с дървени материали.
    Учениците имат възможност да придобият правоспособност за “Моторни триони и храсторези”.
  • ГОРСКО И ЛОВНО СТОПАНСТВО

    професия ТЕХНИК-ЛЕСОВЪД
    Овладяват се знания за основните лесокултурни мероприятия - възобновителни сечи, залесяване, ползване и защита на горите; за стопанисването на едрия и дребен дивеч – отглеждане, развъждане, селекция, проучване на местообитенията, лов и опазване на фауната.
    Възпитаниците на училището могат да се реализират в държавните и частни лесничейства и ловни стопанства, дивечовъдните бази, в лесозащитните и семеконтролни станции, в органите по охрана на дивеча и рибата, като водачи на ловен туризъм, във фирми за търговия с дървен материал и дивечови продукти.
    Учениците имат възможност да придобият правоспособност за “Моторни триони и храсторези”.
  • МАЛЪК И СРЕДЕН БИЗНЕС

    професия: СЪТРУДНИК В МАЛКИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС
    Учениците придобиват знания и практически умения за работа с компютър; с нормативни, търговски, административни, данъчни и счетоводни документи; със специализирани програмни продукти и офис-техника.
    Завършилите се реализират като мениджъри на малки и средни предприятия; административни организатори; аналитични специалисти и консултанти в малкия и среден бизнес; мениджъри човешки ресурси. Придобитите предприемачески умения дават реални възможности за развиване на собствен бизнес.


  • Обучението

    се извършва в дневна, задочна и самостоятелна форма.

    След успешно положени държавни изпити завършилите 12-ти клас получават средно образование и степен на професионална квалификация по съответната професия.





 

Открийте ни в Google+